Workshop van één dag:

Je kunt in mijn atelier een workshop “keramisch vormen” van één dag volgen. Dat kan alleen of met een groep bekenden, vrienden of familie. (max. 10 personen). Zo kun je samen een leuke creatieve dag doorbrengen. Je kunt hier bijvoorbeeld je verjaardag of een jubileum vieren en er op die manier een originele feestdag van maken.

Je hoeft geen ervaring in het werken met klei te hebben.

Er zijn verschillende mogelijkheden:

Schalen maken:

In deze workshop maak je een kleine en grote keramische schaal, deze vorm je met behulp van een lap uitgerolde klei en een mal. Deze kun je vervolgens op je eigen wijze beschilderen met gekleurde majolica.

Grote potten of kommen:

Je kunt een kom, vaas of andere vrije vorm maken, opgebouwd uit repen of rolletjes klei en/of met behulp van een mal. Deze kun je vervolgens op je eigen wijze beschilderen met gekleurde majolica.

Een vaas of andere vorm, met behulp van platen klei.

Door klei in platen uit te rollen kun je vervolgens met een patroon een vaas of andere vrij object maken. De creatieve mogelijkheden zijn hierbij onbeperkt!

Deze vormen kun je vervolgens op je eigen wijze beschilderen met gekleurde majolica.

De werkstukken worden door ons op hoge temperatuur gebakken en geglazuurd met transparante of gekleurde glazuren.

Kosten: 115 euro als je alleen komt, 75 euro voor 4 personen of meer.

Incl. klei, majolica, glazuren en het 2 x bakken van de werkstukken op 950 C en 1250 C .

en incl. koffie/thee en lunch.

Workshop van een week:

Er is ook de mogelijkheid om een workshop van een week te volgen. Je belangstelling kan uitgaan naar het maken van vrije vormen, boetseren, pottenbakken op de draaischijf , intuïtief werken met klei of schilderen. Ook beginners zijn welkom, we starten op je eigen niveau.

Belangrijk is, dat je een week in een inspirerende omgeving creatief kunt werken. Je brengt zo een innerlijk proces opgang waarin je zelf weer kunt ervaren welke je voornaamste krachten en talenten zijn. Het is ook door de balans van creatief werken en het contact met de natuur, die je een nieuwe bezielde dimensie in je leven kan geven.

Er is een heerlijk ruim atelier. De keramiekoven, draaischijf, klei en heel veel glazuren staan tot je beschikking als je de workshop wilt volgen.

Het kan zijn dat je alleen werkt of met enkele anderen. Het eerste deel van de dag werk je onder leiding van Ine, de overige tijd van de dag kun je zelfstandig in het atelier werken of op een andere manier je tijd door brengen. Je kunt leuke uitstapjes maken, wandelen, zwemmen, of heerlijk in de tuin genieten van de rust. Er is ook een stilte ruimte waar je kunt mediteren.

De workshop is

prijzen voor de workshop (per persoon, per week)

Als je alleen in het appartement logeert 690,- euro
Tweede persoon die meedoet 565 euro.
Partner die niet meedoet met de workshop kosten: 125 euro voor 7 nachten inclusief ontbijt.

Op een kamer (als het appartement bezet is) 620,- euro
Tweede persoon die meedoet 520 euro
Partner die niet meedoet met de workshop kosten: 125 euro voor 7 nachten inclusief ontbijt.

lunch 10 euro p.p.
4 gangen diner 22 euro p.p.

 

 

Home   Werk Ine Schoots   Ons huis    Wie zijn wij  Omgeving    Chambre d'hôtes   Contact en route